::ASSALAMUALAIKUM~PEACE BE UPON US :: AHLAN WASAHLAN:: SELAMAT DATANG

Sunday, January 22, 2012

~Bunga2 cinta~


Pesanan penaja: diari yg ditulis ni ni untuk untuk pelajar tahun akhir je..pelajar tahun1 dan 2 xdigalakkan baca, takut terpengaruh..(^_^)

22 januari 2012,
Hari ni hati saya rasa berbunga…seperti mawar yang sedang mekar..rasa dalam perut ada rama-rama yg sedang berterbangan. ~
 Kerana……………………….. Pejabat baru bagitau 30 hb  semua wajib hanta proposal. Sentap! Lagi 7 hari nak hnta baru mula buat…43 muka surat..bagus betul cik hazirah skrg ni ye...memang pelajar cemerlang (monolog dalam hati).
Walaupun berdebar, rasa bahagia sebab hari ni  Allah kurnikan masa utk mulakan,,Hepi nya, baru dapat mula pun da kira bersyukur dah..moga Allah permudahkan segalanya..Ameen..sebenarnya tesis ni merupakan tekanan paling besar  sem ni sampai rasa takmo study dah. Teringin nak wat tesis kuallitatif tapi lecturer tak mau. Err sedih apa, nak wat pemerhatian tentang manusia tapi xdapat..lecturer kata susah, kena mendalam sgt. …last2 rasa takda mood ,Mula2 ingat nak wat kajian yang cam canggih  tetapi memandangkan kena wat kajian kuantitatif , pastu  lemahnya dalam statistic menyebabkan  rasa takut ‘stuck’ macam2 benda jadi langkah selamat buat kajian biasa2 aje. Soalselidik pon macam tak bapa best. Korelasi person, regresi, anova, two tail, dll suma tu bakal menjadikan kepala ni krem ..

 Rasa agak putus asa sebab wat kajian biasa2 aje, rasa dapat b pon dah ok..tapi org suma bising..” 6 jam kredit oi..baik buat betul2..Kata nak dapat first degree..”(-_-) zzzzz….saya balas dengan redha nya. Klo ada rezeki ,adalah..kalau takda nak wat cemana..”  pasrah !!Hapelah hazirah ni..kecik je cita2 dia kan??....takpala, yang penting saya bahagia sekarang ni..hari esok lain cerita..

ada akak penah nasihat saya, usaha sebaiknya utk hari ni , hari esok tu kan ketentuan Allah, jgn risau2 sangat, seolah2 kita tak yakin pada Allah (heehee..pada saat ini, nila kata2 motivasi yg paling baik untuk merasionalisasikan tindakan saya yang agak …….(isyh2..sila geleng2kan kepala anda)

Pengajaran: lain kali cikgu ajar belajar SPSS n statistik, belajar betul2..klo dah tertinggal, kan payah nak kejar..wallahualam..
Ps:// adik2 jgn mencontohi perangai kakak dalam cerita ni ye..

2 comments:

Hamiza Hani binti Omar said...

Alamak...dah terbaca entri ni... ^_^
selamat berusaha menyiapkan tesis.. Gambateh..!

hazyra said...

syukran kak~